vineri, 30 ianuarie 2015

@12 Evanghelia dupa IOAN, continuare la art 14 din Conferintele lui R.Steiner

http://mihaiiasiromania.blogspot.ro


informatii spirituale


12.  Evanghelia dupa IOAN, din Conferintele lui
                                            R.STEINER


                 ,... sa revenim ,. Omul  devine capabil sa lucreze in mod constient asupra sa abia catre sfarsitul perioadei atlanteene. 
Pana atunci fortele cosmice l-au ridicat pe om pe scara sa evolutiva. Acum insusi omul incepe sa-si ia evolutia in propriile sale maini, incepe sa lucreze asupra sa, sa se educe in mod constient. Cu care dintre corpuri incepe el munca?
Este foarte important sa observam atent ordinea in care se face aceasta. La inceput omul era, si este, in stare sa actioneze asupra corpului sau astral si in corpul sau astral. In mare parte omul prezentului se gaseste inca si astazi pe aceasta treapta a aptitudinilor sale. Despre omul de azi, in linii generale, putem spune urmatoarele: El isi utilizeaza vietuirile si experientele sale pentru a-si metamorfoza corpul astral. Mai tarziu vom vedea ca o treapta de evolutie superioara consta in a actiona in interiorul corporalitatilor inferioare. Sa ne oprim mai intai la prima dintre facultati,aceea de a metamorfoza corpul astral. In acest scop sa comparam un om cultivat cu un salbatic.  Salbaticul urmeaza la inceput, fara niciun fel de retinere,impulsurile,dorintele si pasiunile sale, orice pofta. El poate apoi sa inceapa sa conlucreze la Sinea sa. Anumitor impulsuri el le spune, ramanti, altora le spune,plecati de aci. In felul acesta antropofagul pune capat cumva obiceiului lui de a-si manca semenii; el paraseste astfel o anumita treapta de cultura si devine un altul. Sau invata sa actioneze logic ; de exemplu invata sa are. In acest fel corpul sau astral se diversifica, se articuleaza tot mai mult. Inainte fortele exterioare il determinau pe om, acum o face el insusi. Corpul astral al unui hotentot se roteste in vartejuri rosii-intunecoase salbatice, la un om precum Schiller in cercuri luminoase verzi si galbene, la Francisc din Assisi intr-un albastru minunat
Astfel corpul astral se cizeleaza. Ceea ce Eul prelucreaza deplin constient in corpul astral numim Sine spirituala  sau Manas. Odata ce implicarea constienta a Eului in aceasta munca incepe ceva cu totul aparte. Anterior, inainte sa se ajunga la plamadirea acestui Manas, acea parte a corpului astral pe care o are si animalul, ramanea complet nemodificata.
In ciuda cresterii in inteligenta, corpul astral poate ramane in esenta neschimbat, plin, sa zicem asa,de pofte animalice.  Exista insa influente ce transforma benefic corpul senzatiei;
religiozitatea constienta  si  arta.   Din acestea noi ne extragem forta de a ne invinge pe noi si de a ne innobila. Religiozitatea  si  arta  reprezinta o forta mult mai mare decat morala searbada. Omul are cu atat mai mult din Manas sau Sinea spirituala cu cat a acordat mai mult timp pentru munca in corpul astral.   Manas-ul , nu este ceva exterior, el este metamorfoza a ceea ce anterior fusese sufletul senzatiei.
Cat timp lucrez doar la corpul senzatiei, imi folosesc cuceririle pentru a-mi preface, pentru a-mi prelucra corpul astral. Toata morala din lume si toata inteligenta nu pot face mai mult. Daca insa in mine lucreaza religiozitatea  adevarata, aceasta forta mai puternica patrunde prin corpul meu astral pana la urmatorul madular inferior, corpul eteric. Aceasta este, desigur, o treaba mult mai grea pe care o face Eul, decat aceea de a prelucra astralul, caci materia prima a corpului eteric este mult mai grosolana, mai bruta, decat aceea mai diafana a corpului astral. Rezultatul acestei transformari noi le numim Spirit al vietii sau Budhi. Spiritul vietii este corpul vietii spiritualizat.  Un astfel de om, care a reusit sa aduca corpul vietii pe cea mai inalta treapta, este numit in Orient  Buddha.   Aceasta forta morala imensa porneste de la constienta, de la puterea de a guverna cele trei suflete printr-un Eu puternic.  Pentru omenire, in general, acestea sunt trepte pregatitoare. Abia Chela lucreaza in mod deplin constient in corpul sau eteric. Chela lucreaza in mod deplin constient la corpul sau eteric. Chela urmareste direct sa spiritualizeze totul, pana  in corpul eteric.
Treapta de Chela  se incheie atunci cand a reusit sa reverse complet starea de Budhi in corpul vietii, astfel incat corpul vietii, pe care el il innobileaza pornind din Eu, sa devina Spirit al vietii. Asa se atinge a doua treapta a facultatilor sufletesti.

A treia treapta este si cea mai inalta,..  continuam in art 16.

[Nu uitati, la Rugaciune asezati langa dvs un pahar cu apa pe care sa-l consumati dimineta pe stomacul gol . Tratamentul este bun pentru orice . Se incepe  mai intai 21 de zile ]


                                                                                         domnita