miercuri, 26 noiembrie 2014

@3 Evanghelia dupa IOAN din Conferintele lui R.Steiner

http://mihaiiasiromania.blogspot.ro
informatii spirituale


03. Evanghelia dupa IOAN
      din Conferintele lui R.Steiner

     continuare din art 02 :
         Cititi acum cum este descris acest proces in forma imaginativa, simbolica, in Evanghelia dupa IOAN, cap 8, versetul 58,59 "
"IISUS le-a spus lor : Adevarat, adevarat zic voua : Eu sunt mai inainte de a fi fost Avraam"
- Atunci ei au ridicat piatra ca sa arunce asupra Lui. Dar IISUS s-a ferit si a iesit din templu"
Altfel zis, acesta este procesul iesirii corpului astral din corpul fizic.
De obicei acest ultim act care conduce la iesirea din corpul fizic, dureaza, pentru ca omul sa devina complet vazator, 3 zile. Dupa scurgerea acestor 3 zile omul dobandeste pe plan astral o constienta similara celei anterioare, de pe planul fizic. Atunci el se uneste cu lumea superioara, in limbaj ocult reprezinta nunta sufletului cu puterile lumii superioare.
Cand iese din corpul fizic, acesta ii apare celui care a iesit asa cum i-ar aparea unui copil nou-nascut mama sa, daca el ar putea avea constienta. Corpul astral ar putea spune corpului fizic : Aceasta este mama mea. Daca si-a serbat nunta, el poate spune asa ceva; el priveste atunci in urma la unirea petrecuta anterior; Acest lucru se poate intampla dupa 3 zile. Asa decurge procesul ocult pentru planul astral. Capitolul 2, versetul 1 spune:" Si a 3-a zi a fost nunta in Cana Galileii ; si era si mama lui IISUS acolo."   Aceasta este expresia simbolica pentru ceea ce tocmai am spus : Aceasta s-a intamplat in a 3-a zi.
Cand din aceasta lume omul intra in lumea astrala, el se afla intr-un domeniu din care porneste un alt urcus, un urcus intr-o lume mai inalta, lumea mentalica sau devachanica.
Aceasta intrare in lumea mentala sau devachanica TREBUIE  RASCUMPARATA printr-o completa anulare, mortificare a naturii inferioare.
Omul trebuie sa treaca timp de 3 zile printr-o moarte si apoi  SA FIE INVIAT.
Daca a devenit vazator pe plan astral, daca i-au aparut imaginile de pe planul astral, el devine acum matur sa si inteleaga, sa devina stiutor pe planul mental sau devachanic. Acest lucru inseamna ca el poate dupa aceea sa descrie desteptarea sa in planul devachanic. Regasirea mentala, constienta, pe plan superior  Sinei sale - iata ce inseamna invierea lui Lazar.
IOAN descrie si aceasta inviere a lui Lazar.
In capitolul 10, versetul 9, se spune:" Eu sunt poarta; de va intra cineva prin Mine se va mantui si va intra si va iesi si pasune va afla"
Aceasta inseamna desteptarea a ceea ce statea invaluit in somn si este trezit acum pe plan devachanic.  IOAN traverseaza aceasta stare de desteptare.  
                     IOAN este Lazar, si IOAN nu vrea sa spuna nimic altceva decat ceea ce este scris in primele 12 capitole ale Evangheliei sale ; El descrie sub forma unei vietuiri astrale ca a fost desteptat pe planul astral. Apoi s-a petrecut initierea  pentru planul devachanic. El a zacut in mormant 3 zile, dupa care a primit INVIEREA.
                                                                        INVIEREA lui Lazar este insasi INVIEREA lui IOAN, cel care a scris Evanghelia.
Recititi tot ceea ce s-a scris pana la capitolul  care vorbeste despre invierea lui Lazar si vedeti daca apare undeva numele lui IOAN, daca se face undeva vreo referire la el. Vedeti ce se spune despre Lazar si ce se spune despre IOAN.
Despre IOAN se spune " Dintre ucenici era insa unul care la masa statea la pieptul lui IISUS
, pe care IISUS il iubea."
Despre Lazar se spun exact aceleasi cuvinte, ca Domnul il iubea. Este una si aceeasi individualitate. Ea nu este mentionata inainte de inviere. Ea apare abia dupa ce este  "inviat din morti "
            Iata tainele ce dormiteaza in Evanghelia dupa IOAN.
            Ucenicul pe care Domnul il iubea -  acesta este cel pe care l-a initiat El insusi.
Autorul Evangheliei dupa IOAN a fost cel pe care Domnul il iubea.
            Si prin ce a devenit  el capabil sa scrie aceasta ?
           Acest lucru a fost posibil prin faptul ca el a fost initiat mai intai pe plan astral si apoi pe plan devachanic.
           Evanghelia dupa IOAN va fi inteleasa cu adevarat abia atunci cand veti fi aprofundat in acest fel conceptia in care ea a fost scrisa. Ea va deveni atunci unul din cele mai marete DOCUMENTE  care au fost scrise vreodata. 
           Ea reprezinta o descriere a initierii in profunzimile vietii sufletesti.
           Ea este scrisa cu scopul ca tot ce sta spus in ea sa poata fi urmat.
           Iar acest lucru este posibil.
           Omul poate afla in el insusi, fraza cu fraza, cuvant cu cuvant, in timpul ridicarii sale pe un plan superior tot ceea ce este descris in Evanghelia dupa IOAN.
Nu este o biografie a lui CHRISTOS, ci o biografie a sufletului omenesc in evolutie. Iar cele descrise sunt vesnice si ele se pot intampla mereu in pieptul fiecarui om.
O mostra si un exemplu il da chiar aceasta carte. Tocmai de aceea ea are acea forta trezitoare si insufletitoare care nu numai ca-l face pe om un crestin , ci il si invita sa imite sau sa repete desteptarea la o realitate superioara.
Evanghelia dupa IOAN nu este o scriere in care se expune un crez, ci o scriere care da cu adevarat forta si viata independenta superioara. Aceasta incolteste si rasare din aceasta Evanghelie dupa IOAN, iar cine o primeste in asa fel incat nu vrea numai sa o inteleaga , ci si s-o traiasca, a inteles-o in mod just.
N-am putut sa arat decat in cateva cuvinte cele ce sunt continute in aceasta scriere.
Treptat veti intelege ca aceasta Evanghelie dupa IOAN nu se adreseaza doar intelectului omului, ci fortelor sale sufletesti in ansamblu si ca din Evanghelia dupa IOAN rasar realmente continuturi sufletesti.


                                                      continuare in 04

                                                                      domnita