luni, 29 decembrie 2014

@07 Evanghelia dupa IOAN, din Conferintele lui R.Steiner (continuare la art 08 )

Google:
'http://mihaiiasiromania.blogspot.ro


07. Evanghelia dupa IOAN, din Conferintele lui 
                       R.Steiner (continuare la art 08)

           Ce sunt  Evangheliile ?
              In Evanghelia dupa IOAN avem o descriere a principiilor de initiere, asa cum erau acestea raspandite in toata Antichitatea. Pentru scoala de initiere de care tinea candidatul nu era decisiv ceea ce facea acesta in plan exterior, ci ceea ce vietuia el din treapta in treapta, de la un grad de initiere la alt grad de initiere,era determinant.
Eruditii moderni sunt surprinsi sa descopere similitudini in istoria dezvoltarii lui Buddha si in cea a lui CHRISTOS IISUS. Dar acest lucru se explica prin faptul ca autorii acestor biografii nu au consemnat detalii de viata, ci faptele interioare, spirituale. Acestea corespund la toti adevaratii initiati, intrucat toti au urmat acelasi drum si au facut aceleasi experiente. 
Ceea ce trebuie sa fie trait de orice initiat pe drumul initierii era indicat in regulile initiatice. Si toti intiatii de acelasi grad trebuiau sa traiasca aceleasi experiente.
Biografii nu relatau altceva decat o biografie a diferitelor stadii de initiere. Evangheliile NU SUNT ALTCEVA DECAT  REGULI  DE  INITIERE VECHI, DE PROFUNZIMI  DIFERITE.
Ceea ce in timpurile trecute se petrecea intr-o stare de constienta atenuata s-a intamplat public in Misterul de pe Golgota.  Moartea, care pana atunci era biruita in corpul eteric, a fost biruita acum in corpul fizic.
Evenimentul de pe Golgota reprezinta initierea unui initiat de cea mai inalta treapta, care nu a fost initiat de nimeni.
Autorul Evangheliei dupa IOAN nu putea, deci, sa relateze viata lui CHRISTOS decat in forma unui cod initiatic. Cel care traieste Evanghelia dupa IOAN in mod viu, trezeste in sine o forta vizionara. Aceasta  Evanghelie este o carte a unui vazator, scrisa pentru deprinderea facultatii de clarvedere. Cel care o vietuieste fraza cu fraza ,se afla spiritual fata in fata cu CHRISTOS .
Oamenii nu se lasa atat de usor convinsi ca trebuie sa lupte pentru a ajunge la revelatia ca CHRISTOS este o realitate.
Evanghelia dupa IOAN este calea care duce la CHRISTOS.
Autorul ei a voit sa le ofere tuturor prilejul de a-L intelege.
Celui care, din corpul sau astral, isi dezvolta Sinea spirituala ii apare in spirit intelepciunea prin care poate sa inteleaga ce este CHRISTOS.  CHRISTOS insusi a indicat acest lucru. El atarna pe cruce, la picioarele  Lui stau mama Sa si discipolul initiat de El pe care il iubeste.Discipolul trebuie sa aduca oamenilor INTELEPCIUNEA , CUNOASTEREA  IMPORTANTEI  LUI  CHRISTOS. De acea se atrage atentia asupra mamei - Sophia  prin cuvintele : " Aceasta este mama ta, trebuie sa o iubesti " Mama spirituala a lui IISUS este insasi Evanghelia, ea este intelepciunea care conduce pe oameni catre cunostintele cele mai inalte.  Discipolul ne-a dat-o pe mama Sophia, altfel spus, el a scris Evanghelia in care cel ce o studiaza face cunostinta cu CRESTINISMUL, intelege originea si telul acestei miscari.
Evanghelia dupa IOAN cuprinde INTELEPCIUNEA despre " Dumnezeu  in  om  ", teosofia, si cu cat omenirea se va consacra mai mult studiului acestui document, cu atat mai mult ea va extrage din el INTELEPCIUNE  si  LUMINA.



                                                                continuarea in  10

                                                                                   domnita